Peacock Shopping Centre and Woking Public Realm

peacocks7

The project consisted of alterations to the frontage and canopy of the peacock shopping centre along with new stone paving, tapered steps, improved ramp access, public seating and a high level of low level planting and trees to Woking Town Square, Gloucester Walk, Peacock Walk and Mercia Walk.

 

Key Facts

  • Gloucester Walk and Woking Town Square has external lighting consisting of building mounted iguzzini fittings and 8 metre iguzzini columns and heads.  Recessed down lighters are installed within the shopping centre canopies along with recessed uplighters in planters. There is also LED and Fibre optic lighting installed along steps at the town square.
  • On Mercia Walk high level down lights are controlled via photocells and low level down lights are on 24 hours a day. Peacock Walk has down lights installed under the road area that are also on 24 hours to allow a bright entrance/exit area at all times. The down lights around the glazed area are controlled via a photocell/timeclock operation.
  • The lighting is controlled via the council’s BMS system bringing the lights on to the councils set time.
  • The CCTV system included working on both the council’s system linked back to their head end infrastructure equipment and the shopping centres connecting back to the existing control room and recording equipment. The system consisted of internal and external cameras being fixed and PTZ type both wall and column mounted. The CCTV system is linked to the Surrey Police Service.

Client: Woking Borough Council

Main Contractor: McLaughlin & Harvey Ltd

Architect: Benoy Architects

Consultant: Desco (Design & Consultancy) Ltd

Services: Mechanical and Electrical

Duration: 30 weeks

Value: £360,000

Location: Woking, Surrey

Photos

TAGGED:

Plugin creado por AcIDc00L: key giveaway
Plugin Modo Mantenimiento patrocinado por: seo valencia